Nazadnje obiskan(o): ArrowValvasorjev dom pod Stolom
 
Valvasorjev dom pod Stolom
SI-4240,
Podrobnosti potovanja
 
RadDatePicker
Open the calendar popup.
Spin UpSpin Down Spin UpSpin Down
select
Spin UpSpin Down
select
select
select
select
select
select
select
Spin UpSpin Down
select
select
select
select
select
select
select
Spin UpSpin Down
select
select
select
select
select
select
select
Izberite Vašo valuto
select
Nastanitev
Cena (stand. zasedenost)
plus dvoposteljna soba
per osebo
Cena dne 17.10.2017
Razpoložljivost
Splošne informacije
Dom stoji na terasi v južnem pobočju Belščice, ki je severozahodni del Stolovega masiva.
 
V gostinskem prostoru je 44 sedežev, točilni pult; pri mizah pred domom je 40 sedežev; v 5 sobah je 25 postelj, na skupnem ležišču pa 22 ležišč; WC, umivalnica s toplo in mrzlo vodo; gostinski prostor ogrevajo s pečjo; tekoča voda, elektrika, radijska zveza.
Razgled:
Vzhodno od doma vidimo mogočna južna pobočja Stola z Žirovniško in Zabreško planino v bližini; razgleda proti jugu in zahodu ni, ker ga zakriva drevje; na severni strani doma se dvigajo strma južna pobočja Belščice. Širši razgled se odpira od bližnje opuščene obmejne stražnice, od koder vidimo na jugu gorenjsko ravnino okrog Radovljice, zadaj Jelovico, na jugozahodu Pokljuko in Julijce s Triglavom, na zahodu pa na južni strani doline Save Mežaklo, na severni strani pa travnata in gozdnata pobočja med Jesenicami in Belščico s Potoško planino in Debelim brdom.
Dostop:
iz Most pri Žirovnici po lokalni cesti v Završnico in nato malo pred jezerom po odcepu gozdne ceste do parkirnega prostora pri domu 8km. ŽP, AP Javornik, Žirovnica; AP Moste, Koroška Bela: iz Žirovnice in Most po stari cesti do železniškega mosta, pod njim po cesti proti Završnici in nato po označeni poti do doma 1h45; s Koroške Bele in z Javornika mimo Hrastnika 2h30.
Zanimivejše ture:
Stol (2236 m) čez Žirovniško planino in po krajši, bolj strmi poti 3h15, ali čez Žirovniško in Zabreško planino ter po poti v zložnih ključih 3h45; arheološko najdišče Ajdna (1046 m) 30 minut.
Prehodi do drugih postojank:
Prešernova koča na Stolu (2174m)- enako kot pri vzponu na Stol, le 15 minut manj; Roblekov dom na Begunjščici (1657m)čez Zabreško planino in mimo Tinčkove lovske koče 2h30, ali od Tinčkove koče čez Poljško planino 3h30; Planinski dom na Zelenici (1536m) mimo Tinčkove lovske koče in čez Smokuško planino 3h30; Dom Pristava v Javorniškem Rovtu (975m)2h30.
Dom je odprt ob sobotah, nedeljah in praznikih.
Nadaljnja opremljenost
Ni na voljo informacij o prihodu/odhodu!
Poz. na zemljevidu
Hotelska veriga & Marketing kooperacije
Ni določene verige/članstva.
Dokumenti
Dokumenti niso na voljo.
Dodatne storitve
Ni informacij o dodatnih storitvah. Če vas le-te zanimajo, se povežite s ponudnikom ali s turistično destinacijo!